lørdag 15. september 2007

Bretange


En rask melding fra etter Engelske kanal

Passerte kanalen i fint vær men mot kvelden kom en front fra nord og kl. 10.00 var det stappmørkt. P.g.a tidevannet gikk vi på utsiden av Isle D`Oussant og fikk krafit strøm og strømsjø som sendte båten i alle retninger. autopiloten skjønte ingenting av dette og vi måtte handstyre. Franskemenne bruker ikke sektorer på fyrene og har attpåtil lik karakteristikk på lykter i nærheten av hverandre. Plundret derfor litt før vi fant veien rundt. Tidevannsforskjellen her er 7 meter. Vinden løyet utpå kvelden og vi motret i 6,5 timer inn til småbyen Camaret la Mer som har en 24H-havn. Ankom 03.30 og køyet. Våknet til stille småregn som nå kl. 15.00 har lettet og sola titter fram.

Dårlig med vind i Biscaya de neste 2 døgn, men vi går likevel i ettermiddag da været forøvrig er sol nesten helt ned til Spania. Hyggeligere om natten med stjerneklart. Vi har drivstoff til eventuelt å motre hele veien. Fra Irland var det 250 Nm hit som gikk på 1 og 3/4 døgn. Samme avstand ned til Gijon, som vi regner å ankomme mandag ettermiddag hvis vi får våre 5 m/sek på låringa, som fra Irland. Noen av værsidene antyder dette.

Au revoir !

1 kommentar:

kim sa...

Hei Erik. Kim her:) Hyggelig og kunne følge deg der ute, jeg sitter nå og titter litt på google map og ser hvor du skal. Gijon i Spania vil jo by på sol og varme, det er jo litt bedre en det Engelske kanal været, vi for håpe det bli bra med vind ned over kysten av Portugal når den tid kommer. Ser ut som jeg og Åsne kommer og møte deg i Caribbean i januar. Jeg fant noen veldig billig biletter ned til flere av øyene, tidspunktet var fra 9 jan til 24 jan. Vi vet jo som sagt ikke helt hvor du er da, men det vet vel kanskje du litt senere.

GOD TUR VIDERE ERIK:)

Kim Lunde