lørdag 5. januar 2008

Veien til Trinidad og så på sykehus

Veien sydover fra Bequia til Trinidad var drøy, vi dro forbi alle de fine øyene Union Island, Palm Island, Petite St. Vincent og Pet. Martinique, Carriacou, Rhonde Island og til sist passerte vi hele Grenadas vestside. Den er Palmekledt og bratt med mye bebyggelse på sydsiden. Før Grenada, passerer vi rett over en undersjøisk vulkan som hadde utbrudd senest i 97 ...., men den forholdt seg rolig. Dro kl. 07.00 fra Bequia og ankret opp i Prickly Bay rett syd for flyplassen rett før solnedgang, som transitthavn. Området her har mye hyttebebyggelse, og vi følte en stund at vi lå på sydsiden av Middagsbukta. Hadde fin øst nordøst 7 - 12 m/sek hele veien og stort sett genoa 1 og ett rev. Neste morgen sto vi opp halv fire og gikk sydover igjen. Tok på sandaler som lå i cocpit om natta og merket et par stikk av et eller annet i mørket, men det var ikke plagsomt. Samme fine vinden fredag men fikk et par squalls underveis og en skikkelig kraftig regnbyge rett før innløpet nord på Trinidag (Monos Island). Oppdaget ved daggry et par insektbitt på foten etter noe som må ha sittet i sandalen da jeg tok den på. Det var litt ømt og hovent. Høy skvalpesjø p.g.a 2 kn. motstrøm i første sundet ved innløpet, men flott natur rundt odden og inn mot Chaguaramas hvor vi hadde bestilt plass i Crews Inn Marina og Hotell. Det ble litt gåing på land i forbindelse med imigration og customs, og jeg merker at beinet med stikkene begynner å bli stivt, og føler meg etterhvert litt uvel. Konferer med Elin og med security på hotellet, som mener det er scorpion, veps eller et annet stikkeinnsekt, da de tar ut en liten brodd. En telefon til lege gjør at jeg litt senere befinner meg på 7.dagers adventisters polikliniske sykehus til undersøkelse med EKG og mye annet. Standarden var som på reklamefilmene for Europeiske Reiseforsikring, og vi var ikke engang i adventstiden. Fikk imidlertid reise tilbake etter en stivkrampesprøyte og resept for penicillin og noe annet den indiske legen skrev ut. Idag lørdag er alt meget bedre.
Chaguaramas er et enormt marinaområde for lystbåter med et utall anlegg for reparasjoner og vedlikehold. Flere har hoteller for folk som er nede og sjekker båtene sine. Det er store opplagsplasser på land ettersom dette er en orkansikker sone i orkanperioden. Vi ligger fint i en bås med svømmebasseng og turens fineste dusj- og toalettanlegg, og med gourmed-restaurant rett over båten.
Men nå er det middag ! Og mandag tar vi flyet til Caracas med et døgns opphold der før det går mot Fortaleza en uke. Hei !

Ingen kommentarer: