mandag 15. oktober 2007

Lagos og Portimao


Etter å ha rundet Cabo de Sao Vicente og kommet ned på Portugals sydkyst, ligger byene på rekke og rad, typiske feriebyer, men sesongen er på hell og mye er stengt. Det er også lavsesong i marinaene med rabatterte priser. Det er en stor fordel for oss, for her er prisene stive, opp til over 50 euro pr. natt i høysesongen. Den første byen vi anløper er Lagos hvor marinaen ligger noen hundre meter opp i en smal elv. Ved lavvann er dybden ved innløpet bare 3 meter, og dønningene inn må ha minst en meters høyde. Vi måler aldri mindre enn 5 meter og ankrer opp foran en vippebro som folk må benytte for å komme fra byen og ut til stranden. Ikke mye å gjøre i Lagos enn å rusle litt rundt i gamlebyen om kveldene. Siste dagen benyttes til å reparere revnet storseilpose, Steinar skifter alle pakninger i do-pumpa så doen igjen er luktfri og jeg bytter et relè som ikke har tålt strømmen til kaffekokeren. Hadde forventet dette og tatt med en reserve som tåler mer. Ut igjen fra havna er det imidlertid lavvann og det er spennende om vi nå går over men har ikke mindre vann enn 2,7 på det grunneste.

Søndagen blåser det 6 m/sek fra øst og vi motrer ca en time i motvind til neste by Portimao. 21 grader i vannet, varm luft og skyfri himmel. Dette er en større by med mange store hoteller og en veldig flott, bred sandstrand hvor det surfes, brettseiles og kites. Veldig turistorientert by og flere av barene om kvelden har levende musikk, video av tyrefektning og fotballkamper på skjermene. Disse skjermene er imidlertid en uting, de henger nå overalt i alle restauranter og barer og tiltrekker seg ufortjent oppmerksomhet. Lyden har de ikke på så utbyttet er ikke stort av det som vises, men de står og blafrer mot det i alle retninger.

I Marina de Portimao er det få gjestebåter, 50 % engelskmenn, resten amerikanere, canadiere, franskmenn og oss. Så en svensk swan igår på vei ut fra Lagos. I Lagos lå det 3 andre båter med ARC-flagg, men det var ingen ombord under "bryggeslengen". Her i Portimar, ingen. Over 550 plasser i denne marinaen, og "hanse-mannen" fra igår som vi avtalte å treffe her, finner jeg ikke i havna engang. Fylte diesel i Lagos til 1,11 e/liter så nå har vi drivstoff til ihvertfall Las Palmas.

Hyggelig melding underveis i går at Knut Halvorsen vil bli med oss fra Casablanca til Las Palmas. Sliter forøvrig litt med mannskap over Atlanteren hvor det har vært litt "avbestilling", men har noe nyrekruttering på gang. Kommer tilbake til det senere.

Idag, mandag går vi til Albufeira eller Villamora for å få litt avveksling, ettersom byene her er litt kjedelige. Steinar og jeg ser etter en kiteskole som er en av målsettingene vi har for turen. Det må fortsatt være mulig å lære seg "ekstremsporter" selv om vi er blitt over 50 ?

Ingen kommentarer: