torsdag 6. mars 2008



Dagen etter (29.2.) går vi litt østover til en bukt hvor det skal være fine snorklemuligheter. Snirkler oss inn mellom revene og ankrer opp, spiser lunsj og snorkler rundt et rev med litt mye bølger og dårlig sikt. Går isteden videre til hovedstaden St. Georges hvor vi er lovet plass i Grenada Yacht Clubs marina, hvor det attpåtil på fredagen er orientalsk buffet og kalypsomusikk ( en dame med medbragt komp på PC og en steel-panne). Rusler deretter inn ibyen for å finne litt liv, og blir der anbefalt Bananas Club nede på Grand Anse, hotellstranda rett syd for hovedstaden. Her så det spennende ut med utebarer og et lite konsertlokale, men besøkes denne kvelden bare av noen indiske medisinerstudenter på det nærliggende universitetet.

Dagen etter rusler vi rundt i byen for shopping og få høre om en raegge-konsert på et av utestedene. Musikken begynner riktignok kl. 00.30 så det blir en sen natt med taxitur hjem. Bandet var fra Jamaica og ikke så værst stemning i salen. Danset litt med et par av de lokale damene til og med.

Søndag stikker vi tidlig ut med kurs for Carriacou, som er en nordlig øy i Grenadagruppen. Ankrer her i Tyrrels bay og stikker morgen etter inn til byen Hillsborough for utsjekking og litt matvarer. Motorseiler videre i strålende vær til Union Islans som er den sydligste i Grenadinene og sjekker inn. Går så videre ut til Tobago Keys, som er ”indrefileten” i the Windward Islands, hvor vi ankrer opp blandt 20 andre båter ved Baradal. Påettermiddagen snorkler vi en tur i det glassklare vannet ved revet og tar en tidlig kveld. Dagen etter klarer vi møysommelig å få jolla gjennom revet og motrer ut til den lille sandøya Petit Tabac, som er en skikkelig syndhavsøy med strand rundt og noen palmer (se bildet av Christian). På stranda finner vi flere ilandskylte Portugisiske krigskip, små lilla brennemaneter som kan lamme åndedrettsorganet og er lifsfarlige å svømme på. Tre katamaraner har ankret her, antagelig for grundt for kjølbåter. Tar en tur innom stranda på Petit Bateu hvor det er t-skjorteselgere og noen folk fra et cruiseskip på reden. Tidlig hveld for vi skal til Bequia neste morgen. Få ankerkjettingen rundt kjølen når vi går og med litt hjelp av ”the Park Rangers” sin båt går vi fri. Står akkurat opp Bequia i ren østavind som øker til 14 m/sek utover dagen. Ankrer opp men får ankeret fast i en gammen moring og Christian må dykke ned for å komme løs. Finner nytt dreggfeste litt lengre ute i havna. Plutselig kommer Jurg fra Pareto som vi har møtt her tidligere og inviterer oss på middag i morgen sammen med Mariann i båten deres. Kjempehyggelig, tatt i betraktning at 6. Mars er min bursdag ! Vi gleder oss.

Jpg 576 og 573

Ingen kommentarer: