onsdag 9. april 2008

Antigua




Mandag morgen stikker vi ut kl. 04.30 for å rekke broåpningene over kanalen som deler øya i to som vi vil prøve å gå igjennom. Dette er en betydelig besparelse for turen mot Antigua, ellers måtte vi gå 2 - 3 timer rett sydover for deretter å runde øya nordover igjen på le-siden. Mandagen opprinnner med bare lett bris og vi plundrer litt før vi finner den første broa i mørket rett utenfor byen. Leden er merket med lysbøyer, noen virker selvfølgelig ikke og i motlyset fra byens neonlys er det ikke lett å se de røde og grønne merkene. I tillegg er det bare 2 meter vann her og 0,6 utenfor leden. I kanalen er det 1,8 meter vann på det grunneste ved lavvann, men vi er heldige og har høyvann (+40 cm) kl. 06.00 og håper at det skal holde. Ser til slutt de andre 5 - 6 båtene som ligger klar for passering. Broa åpner tidsmessig og vi putrer inn i mangrovesumpen og finner merkene med lykta (les: følger båten foran). Neste bropassering går også greit, lite strøm så vi kan ligge stille å vente. Etterhvert lysner det av dag og vi passerer utløpet av kanalen som er en dårlig merket led. Her går det plutselig veldig sakte og vi står i gjørma med bare 1,4 meter på dybdemåleren. Lufelia har imidlertid kraftig motor så med full guffe brøyter vi oss ut på dypt vann igjen. Vi passerer revet etter noen snirklete passeringer av staker, og kan heise gennaker i den fine morgenbrisen. Skyfri himmel idag også. Kort etter blåser det 8 - 10 m/sek og vi skifter til genoa og et rev. Vinden er som ellers rett øst og med vår kurs 3 grader nord koster vi unna i 8 - 9 knop og ankommer English Harbour kl. 11.30. Får plass i Nelsons Dockyard som egentlig er et levende museum fra engelskmennes marinebase her fra 1700-tallet, hvor de jaktet på franske og spanske skip og sloss om rettigheten til øyene. Mange barer og resturanter i området og noen flotte resturerte bygninger og bryggeanlegg. Blir kastet ut herfra på lørdag da Antigua Raceweek begynner med først de klassiske treseilernes regattaer.

Går dagen etter en tur over halvøya og bader i Falmouth Bay hvor det er ytterligere 3 marinaer med megayachts. Idag skal vi en tur inn til hovedstaden pr. buss og har vaskedag (tøy og båt). I morgen blir det sykkeltur for vi må få rørt mer på oss enn vi har gjort tidligere. Vi ble fryktelig støle etter vulkanturen på Dominica, den sitter fortsatt i leggene etter nedturen på sikkert noen tusen trappetrinn. Deretter blir det antagelig St. Barts neste og deretter St. Martin.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Plotter, I hope you enjoy. The address is http://plotter-brasil.blogspot.com. A hug.