mandag 12. november 2007

Kanariøyene


Ankom Montaña Roja kl. 00.30 og ble anvist plass på Waiting-pontoon, hvor vi lå til morgenen etter. Flott ny marina med lekkert restaurant- og butikkpromenade innenfor med alle fasiliteter for gjestebåter. Bak dette ligger endel trustleiligheter og vi erfarer at det er et typisk familiested hvor de fleste ferierende er fra Spania, men også europa. Treffer igjen våre norske venner fra Essouria og et hyggelig norsk par som har en Waquiez 43DS fast stajonert her. De ligger på land for roreparasjon men skal også over atlanteren senere i vinter, så vi håper å treffe dem igjen i karibien senere i vinter. Har en lang hyggelig prat i båten deres. Dagen etter setter vi ny kurs sydvestover i stille, varmt vær for å følge vestkysten av Fuerteventura til en havn der på sydsiden.

Ankommer sydsiden av Fuerteventura ved solnedgang etter atter en varm og flott gennakerslør ned langs vestsiden av Fuerteventura og legger oss for anker rett innenfor fyret, i le for nordavinden. Det er 6 meter dypt men med endel swell fra sjøen som runder odden. Første gang vi ligger for anker på denne turen og vi dropper et ekstra anker samt legger inn ankeralarm på dybdemåleren. Det er et stygt rev syd for fyret som vi ikke ønsker å besøke i løpet av natten. Dagen gryr til en ny varm sol og vi tar morgenbad 22 graders grønt, klart vann, med dykking og kontroll av undervannskrog, propell og diverse. Bunnberøringen i Irland har satt et godt merke 30 cm opp på kjølen, ellers ser alt normalt ut. Litt brunt "gress" sitter på bunnstoffet, men vi tror ikke det bremser noe særlig og det merkes knapt på båtfarten. Setter kursen mot Las Palmas og får etterhvert gennakervind med en nordavind på 6 m/sek. Ankommer Marinaen ca kl. 17 og blir lagt på en utstikker ikke langt fra en norsk skøyte som også skall være med. Det ligger et hundretalls andre ARC-båter i havna, men de andre norske båtene får vi vite er syd på Grand Canaria og vil ankomme i løpet av helgen.

De første to dagene orienterer vi oss i marinaen og i byen. Deretter reiser skippern noen dager hjem til gamlelandet for å ordne med bissnissen og et hytteprosjekt som han har gående. Han vil returnere 14.des. og publiserer et nytt reisebrev noen dager før avgang St. Lucia som er 15.11.

Ingen kommentarer: