lørdag 24. november 2007

Avgang Grand Canaria

Sitter på internettkaffeen Sailors Bar på kaia og sender siste mail før Vestindia. Alle forberedelser er i boks, har igjen bare litt stuing og gjennomgang av sikkerhetsutstyret. Terje Johannesen er på plass og utgjør en stor forsterkning av seilerkompetanse og er et hyggelig bekjentskap. Et "funn" for oss som manglet egentlig to.

Laster ned de sistse gribfilene for værprognoser i morgen tidlig. Underveis vil Jesper laste ned gribfiler hjemme og maile oss daglig. Briefingen i Skippers meeting idag viser gode passatvinder helt fra nord for Canaria og tyder på at rhumbline (direktelinen) antagelig er riktig veivalg i år. Et lite lavtrykk er under oppbygging midtveis som vi må holde øye med og kanskje dukke sydenom. Ellers er det nor - norøst 8 - 10 m/sek de første dagene, dreiende østlig etterhvert som vi kommer sydover.

Ratingen vår er en tragedie, vi er havnet i klasse med store, tunge båter, f.eks. Oyster 55 fot og har nå et "lystall" langt høyere enn f.eks. First 40,7, Grand Soleil 42 og andre båter det er normalt å seile i klasse med. Anket avgjørelsen og kun to av de 20 som anket fikk avvist anken, Lufelia og en annen norsk båt, en ferrosementskøyte som har nesten samme høye handicap som oss ! Fikk som svar at dette er et rally, ikke regatta. Da burde vi heller startet i reacingklassen, om konkurransen var viktig !. Vel, vel, kanskje de store båtene ikke går så fort på lens, vi får se. Det er nå en ny webside for seilasen www.worldcruisingclub.com/ARC hvor våre posisjoner kan sees på et kart daglig, så her kan dere føge med på hvorden vi ligger an.

Da bryter vi startlinja søndag kl. 13.00, spenningen er til å ta og føle på her, stemningen er høy og gleden er stor for å komme videre etter å ha ligget stille her i 3 uker.

Prøver å legge ut noen meldinger underveis via Jesper, med de viktigste nyhetene.

På gjenhør.

Ingen kommentarer: